Comunicat de Compromís Alfafar sobre el cas LLORCA.

COMUNICAT DE PREMSA

Alfafar, 24 de març de 2018

COMPROMÍS ALFAFAR estem compromesos profundament a posar llums i taquígrafs a la política i les finances locals, com hem demostrat de nou amb la Comissió Especial sobre el Cas Llorca i el seu Dictamen, aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Alfafar de passat 21 de març de 2018

El Ple de l’Ajuntament d’Alfafar aprovava passat dimecres 21 de març de 2018 el Dictamen proposat per la Comissió Especial sobre el Cas Llorca que es va crear per la iniciativa del nostre Grup Municipal ja fa un any i que ha presidit el nostre regidor i portaveu Joan S. Sorribes, per investigar i posar aigua clara a un assumpte que hui, amb dues sentències judicials, pot tindre un cost per als veïns i veïnes d’Alfafar d’uns 850.000 euros.

El Dictamen de la Comissió, que aprovava el Ple Municipal, instava a la presentacio d’un Recurs de Casació, com un últim intent de revertir el sentit de les sentències i evitar un cost milionari per a les arques municipals, així com a estudiar futures accions judicials (que hauran de ser aprovades pel Ple municipal prèviament) per a determinar les possibles responsabilitats en el cas que les sentències condemnatòries passen a ser fermes i per tant l’Ajuntament haja de fer front al pagament d’uns locals, l’adquisició dels quals s’hauria fet amb greus irregularitats i pressumptament fora d’allò que la llegislació preveia en el seu dia, com explica la sentència segona del TSJ del 7 de febrer de 2018, i que fonamentalment és el testimoni en seu judicial de l’ex Alcalde Emilio Muñoz i l’ex Regidora Juana Blasco que han fet que els jutges dictaminen que estàvem davant d’una compra-venda i no d’un conveni, i per tant siguen condemnatòries contra l’Ajuntament d’Alfafar.

D’altra banda el Dictamen insta a fer una taxació independent per tal de determinar el valor en el moment dels fets sentenciats com a compra-venda, ja que de les declaracions dels testimonis que s’han presentat en la Comissió Especial es desprén que aquells locals estaven previstos per a un “Escoleta Infantil” en un projecte “claus en mà”, tot i que no consten en l’Ajuntament els nombrosos documents, dictàmens, i informes corresponents i preceptius, ni els acords que hagueren pertocat en els òrgans de govern de l’Ajuntament i amb informació a Plenari i que es corresponen a un “Expedient”, que no existeix. L’Ajuntament d’Alfafar a hores d’ara desconeix l’estat dels locals, la seua adequacio dels mateixos a les exigències i requeriments de l’ús que estava previst i la despesa afegida que podria suposar per a les arques públiques, en el seu cas, l’adeqüació a aquell ús o cap altre que es determine en el futur, així com la situació en termes de propietat efectiva i de les posibles càrregues.

Finalment, la Comissió va dictaminar també la reprobació de tres regidors del Grup Municipal del PSOE, que es van negar a declarar davant de la Comissió, i que formaven part de l’equip de l’ex Alcalde Emilio Muñoz, aportant així la informació que pogueren tindre o conèixer al respecte. Entenem que més enllá de la legalitat de no declarar davant d’un òrgan de la institució en la que representen part de la ciutadania d’Alfafar, tractant-se de càrrecs public l’exigència de col·laboració, de transparència i la responsabilitat política eren raons poderoses i sobrades per a declarar-hi i tindre una actitud exemplar, cosa que es no es va produir.

COMPROMÍS PER ALFAFAR entén que el dictamen s’ajusta al sentit comú i és conseqüència dels fets documentals i declaratius constatats, i que l’acció investigadora de la Comissió Especial hauria resultat encara més eficaç d’haver-se donat mesos abans de quan, a instàncies i per iniciativa del nostre Grup Municipal des de l’oposició, es donà, cosa que era responsabilitat primera de l’Equip de Govern i el Grup Municipal del PP, que va optar, però, per una passivitat inicial en el terreny polític i allà on corresponia que era el Plenari de l’Ajuntament i, com després fou el cas, mitjançant una Comissió Especial que posara “llums i taquígrafs” a un assumpte cabdal per al poble i l’Ajuntament, i no la contínua i persitent picabaralla en fòrums oficiosos i informals, en la que en aquell moment estaven instal·lats el PP i el PSOE locals.

Des de COMPROMÍS PER ALFAFAR reiterem el nostre profund compromís amb una política i gestió pública en l’Ajuntament absolutament transparent, des de la racionalitat, el rigor i el respecte als nostres conciutadans.

COMPROMÍS PER ALFAFAR

Article en premsa: http://www.levante-emv.com/horta/2018/03/24/alfafar-denunciara-anterior-gobierno-supremo/1695545.html

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *