2 anys de legislatura, 2 anys de COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC

El 23 i 24 de Març de 2011, en el Parc i en Alfafar, respectivament, presentàvem la coalició COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC, i les candidatures que van presentar a les eleccions municipals que se celebrarien el 22 de Maig del mateix any. Ens trobem, doncs, a dos anys d’aquelles dates, en l’eqüador de la legislatura.
549 alfafarencs i alfafarenques votaren la candidatura de COMPROMÍS aquell 22 de Maig de 2011 a les Corts Valencianes i 440 votaren la llista municipal d’Alfafar de la nostra coalició. COMPROMÍS pràcticament triplicava els resultats obtinguts pel valencianisme polític d’esquerres en anteriors eleccions semblants. No obstant això, l’aplicació de la restrictiva norma electoral vigent encara feia que COMPROMÍS no obtinguera representació amb regidors a l’Ajuntament del poble, tot i tindre més vots que molts dels regidors que ocupen escó: ens quedàrem a només uns 40 vots de tindre regidor.
Des d’aleshores, però, fins hui mateix COMPROMÍS no em deixat de treballar pel poble, de dur la veu dels moviments socials i la ciutadania fins a l’Ajuntament d’Alfafar, de crèixer i consolidar COMPROMÍS com l’alternativa política al PP i al PSOE en el nostre poble. Vam dir que veníem a treballar des de la política pel poble, a ser l’eina útil que els alfafarencs i alfafarenques necessiten, i ací estem complint la paraula donada. Hui, dos anys després, COMPROMÍS és la vertadera oposició al govern municipal del PP, la força política que posem a l’abast de tots vosaltres per construir una alternativa política al bipartidisme…
Ara és un bon moment per fer un primer balanç dels dos anys i ara és un bon moment de comprometre’ns de nou amb el Parc i Alfafar en continuar el camí que encetàrem i renovar els compromisos: perquè som com vosaltres, som gent de poble, compromesos amb vosaltres…
MOCIONS PRESENTADES PER COMPROMÍS
21 de Març 2011
1 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC proposa a l’Ajuntament d’Alfafar una moció a favor dels drets dels animals i en contra del seu maltractament.
1 d’Abril de 2011

2 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta una moció a l’Ajuntament d’Alfafar perquè es manifeste a favor de la dació de vivenda per hipoteca, per protegir els drets a la vivenda dels hipotecats.

 

2 d’Abril de 2011

3 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta una moció a l’Ajuntament d’Alfafar per a declarar Alfafar municipi “antinuclear” i per demanar el tancament de la Central Nuclear de Cofrentes.

 

19 de Juny 2012

4 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta una moció a l’Ajuntament d’Alfafar perquè els grups polítics municipals es pronuncien sobre les propostes municipalistes del moviment 15M Horta-Albufera i demanant que el consistori les assumisca com a base de la seua acció política.

 

19 de Juny de 2012
5 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta una moció a l’Ajuntament d’Alfafar demanant la constitució del Consell de la Vila (o Consell Ciutadà) i la constitució de la Junta de Disctricte del Parc.
23 de Gener de 2013
6 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una nova moció per la Transparència.

15 de Febrer de 2013

 

7 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una nova moció sobre la Corrupció Política.

 

16 de Maig de 2013

 

8 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre el Pla Municipal “Alfafar Col·labora”.

 

16 de Maig de 2013

 

9 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre la situació de degradació del C.P. Jaume I i la precaritat a que estan abocades les associacions que fan allà la seua tasca.

 

16 de Maig de 2013

 

10 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre les recuperades Ajudes Municipals a Associacions reclamant l’elaboració d’un Barem consensuat i participatiu.

 

16 de Maig de 2013

 

11 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre el sistema d’Atenció a la Dependència.

 

16 de Maig de 2013

 

12 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció demanant la moratòria en el pagamet del Deute Públic municipal, la seua reestructuració i una Auditoria Pública Ciutadana.

 

16 de Maig de 2013

 

13 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre la Modificació de la Llei de Bases del Règim Local.

 

16 de Maig de 2013

 

14 – COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC presenta a l’Ajuntament d’Alfafar una moció sobre l’Avant-Projecte de Llei d’Educació (LOMQE).

 

 

ALTRES ACTUACIONS REALITZADES EN L’AJUNTAMENT

COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC, en diferents situacions s’ha dirigit al Govern Municipal i/o a l’Alcalde d’Alfafar per demanar-li informació sobre diversos aspectes de la vida política municipals i dels problemes que afecten als alfafarencs i alfafarenques. Hem demanat informació sobre litigis entre Ajuntament i associacions, sobre canals de Participació Ciutadana, sobre els dos Pressupostos Municipals aprovats fins hui, sobre Ikea, sobre el projecte de “Ciutat dels Majors”, sobre Ajudes Municipals a associacions, sobre espais públics i espais associatius, sobre mesures de protecció municipals a sectors de la població en greu situació (com ara, gent sotmesa a desnonaments o en risc d’exclusió social, dependència, etc.), sobre mesures de transparència, sobre mesures per afavorir el pluralisme polític…

 

A més, en algunes d’eixes ocasions COMPROMÍS ha traslladat, oralment i per escrit, propostes concretes sobre alguns dels problemes o qüestions presents en la vida política i en la vida dels alfafarencs i alfafarenques.

 

Juntament amb això, i tal i com ens vam comprometre, COMPROMÍS ha dut fins l’Ajuntament d’Alfafar la veu, els problemes i l’opinió dels ciutadans i, de forma, molt específica de la societat civil organitzada, subrratllant sempre i en tot cas la necessitat que eixa veu fora escoltada i atesa en primera persona, sense intermediacions ni interpretacions, obrint-se canals estables de participació ciutadana en Alfafar i l’Ajuntament.

 

 

UNA VALORACIÓ EN L’EQÜADOR DE LA LEGISLATURA

Sis mesos, els primers després de guanyar les eleccions el PP i convertir-se en Alcalde, Juan Ramón Adsuara, en què semblava que vents nous bufaven en l’Ajuntament i que s’obria una etapa de més transparència i participació, de més pluralisme i voluntat de parlar amb els altres i buscar consensos…, sis mesos va durar el miratge. Amb l’elaboració dels primers Pressupostos Municipals, els de 2012, es van acabar els gestos i les paraules es tornaren buides.

 

D’un govern municipal, el de l’anterior etapa liderada pel PSOE, que nosaltres vam qüalificar com fronterera amb el nepotisme, hem passat a un escenari, liderat pel PP, on es barregen unes fortes dosis d’autisme polític, cada vegada més racions de despotisme i una falta de sensibilitat social i cívica que s’amaga darrere d’una pretensió de gestió eficaç i administració austera, quan no directment apel·lant a la situació heretada com a excusa repetitiva.

 
Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.