En el Plenari de l’Ajuntment d’Alfafar celebrat el 6 de febrer de 2019 es van aprovar els Pressupostos Municipals 2019, presentats per govern municipal del PP. Els Pressupostos es van aprovar amb els únics vots a favor del govern presidit per Juan Ramón Adsuara, amb l’abstenció de C’s i amb els vots negatius de PSOE, IU, APAE i COMPROMÍS PER ALFAFAR.

Tal i com va explicar la nostra regidora i cap de candidatura en les pròximes eleccions locals del 26 de maig, Amàlia Esquerdo: “Tot i el reconeixement al treball tècnic, enmig de dificultats sobrevingudes, dels departaments d’Intervenció Econòmica i Tresoreria, els Pressupostos que planteja el PP per acabar la present legislatura i iniciar la pròxima, tenen en el continuisme amb les polítiques de dreta del PP, en la falta d’una estratègia a llarg termini per al poble d’Alfafar i en la falta d’espai per a la expressió i la participació ciutadana i de la pluralitat política en l’Ajuntament, les seues característiques més importants, raó per la qual nosaltres no poder fer més que un vot negatiu als mateixos”.

En el Plenari, Amàlia Esquerdo, que a partir d’ara actuarà com a Portaveu del Grup Municipal de COMPROMÍS PER ALFAFAR, va anar desgranant algunes de les qüestions negatives en els Pressupostos presentats, de les llacunes existents, com ara la desaparició de la partida dedicada als Pressupostos Participatius en 2019, la falta de recursos suficients per a impulsar una política cultural municipal que meresca tal nom o el dèficit important en polítiques de foment de la ocupació i de formació per a l’ocupació en un poble que lidera el rànquing de l’atur valencià.

La nova portaveu municipal de COMPROMÍS PER ALFAFAR també volgué subrratllar alguns aspectes positius recollits en els Pressupostos Municipals d’Alfafar de 2019, com ara la destinació de 700.000 euros a la compra de l’Edifici Meral en el Parc-Barri d’Orba que permetrà anar complint en el futur amb una reivindicació històrica del moviment social i el veïnat, com és la de comptar amb un Centre Social i Comunitari en el barri. I recordà també que una part important d’aquests aspectes positius han tingut en l’acció polític de COMPROMÍS PER ALFAFAR el principal valedor durant la legislatura que està a punt d’acabar”.