Compromís per Alfafar ha presentat al·legacions al Programa d’Actuació Territorial de l’Horta de València. Hem sol·licitat la inclusió en el PATH de l’horta periurbana de l’Orba i la Font Baixa, i la màxima protecció per a l’horta d’Alfafar pertanyent al regadiu històric de Favara.

Recuperem horta, recuperem AlfafarHorta alfafar 2

Ja en Maig 2015 Compromís per Alfafar va demanar la protecció de l’horta d’Alfafar i  va iniciar passat 14 de maig un conjunt d’accions legals i polítiques per tal de protegir l’Horta urbana del poble, amb la presentació d’unes al·legacions al Conveni Urbanístic entre l’Ajuntament i l’AIU Font Baixa en què es demana la nul·litat del mateix.

Reunio ahir de COMPROMÍS i PP sobre la Font Baixa i Comunicat de Premsa / COMUNICAT DE PREMSA
Alfafar, 3 de Juliol de 2015
COMPROMÍS ALFAFAR obté del govern del PP en Alfafar el compromís d’avançar cap a la protecció del paratge de la Font Baixa i a fer una actuació d’urgència per protegir l’Alqueria del Pi

Ahir, en una reunió celebrada ahir a l’Ajuntament d’Alfafar, el Partit Popular es va comprometre a avançar cap a la protecció del paratge de la Font Baixa, últim espai d’Horta urbana que queda en el municipi, així com a realizar una actuació urgent per tal de protegir l’Alqueria del Pi. La reunió es va celebrar a petició del PP, ja que COMPROMÍS PER ALFAFAR va iniciar passat 14 de maig un conjunt d’accions legals i polítiques per tal de protegir l’Horta urbana del poble, amb la presentació d’unes al·legacions al Conveni Urbanístic entre l’Ajuntament i l’AIU Font Baixa en què es demana la nul·litat del mateix.
Dijous 2 de juliol de 2015, la delegació de COMPROMÍS PER ALFAFAR, conformada pels dos regidors del grup municipal. Joan S. Sorribes i Amàlia Esquerdo, i el responsable de la proposta Josep Maria Tarazona, d’una banda, i la delegació del PP, conformada per les regidores Encarna Muñoz i Maria Dolors Monmeneu, d’una altra, i amb la participació de tècnics municipals i assessoria legal de l’Ajuntament, van tractar d’aproximar posicions sobre com enfrontar la protecció de l’Horta i del Patrimoni del poble.
Josep Maria Tarazona, de COMPROMÍS, va explicar que “És voluntat del nostre grup buscar una solució que garantisca la plena protección de l’Horta urbana i del Patrimoni d’Alfafar. En concret, sobre el conveni Ajuntament-AIU Font Baixa, demanem la nul·litat del mateix, per incomplir la legislació en matèria de protecció patrimonial, per no tindre en compte els habitatges buits existents en el poble i per tant no ponderar adeqüadament la necessitat o no de nova construcció, i perquè no atén a la singularitat del Tribunal de les Aigües”, i conclogué “Nosaltres volem que la Font Baixa esdevinga en el futur un espai d’ús comunitari per al poble, amb la protecció integral del paratge, i desenvolupant tant la protecció del patrimoni existent com unes actuacions que tinguen un fort carácter social, cultural i cívic, com podría ser la implantació d’Horts urbans, un futur Museu Etnològic i un Centre d’Educació Medi Ambiental”.reunión PPcomp por plan font baixa
Els regidors de COMPROMÍS també anunciaren que l’acció política del grup buscarà obrir pont de diàlegs amb totes les parts implicades, com ara els propietaris dels terrenys, i fòrmules consensuades, així com la implicació d’altres institucions en la protecció de l’Horta i el patrimoni d’Alfafar, com ara la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.
El PP, que es va mostrar favorable a buscar alguna fòrmula per donar satisfacció a la necessària protecció de l’Horta urbana i del patrimoni del poble, es va comprometre a dialogar i trobar consensos sobre això. Durant l’entrevista, en el repàs d’accions sobre el patrimoni d’Alfafar que es va fer, es va comprometre a estudiar una acció de caràcter urgent sobre l’Alqueria del Pi, per evitar un major deteriorament del Bé patrimonial.