Declaració Política de COMPROMÍS PER ALFAFAR front a l’anomenat CAS TAULA-IMELSA

Davant la situació de corrupció a la Diputació de València, amb l’ex President de la mateixa, Alfonso Rus, i la resta de ex-càrrecs detinguts i/o investigats per la Guàrdia civil i les autoritats judicials, en gran part càrrecs o ex-càrrecs públics en la institució provincial i en nombrosos ajuntaments valencians, tots ells pertanyents al PP, entenem que cal pronunciar-se d’un forma ferma i rigorosa, a més de prendre mesures en cada àmbit institucional i/o polític que poguera haver-se vist afectat i perjudicat per la trama corrupta i mafiosa destapada.

Eixe es el sentit de les mocions i propostes que des de COMPROMÍS PER ALFAFAR vam elevar al Ple de l’Ajuntament del poble passat gener, que van quedar ajornades per qüestions de forma (de procediment) pel PP local, instant-nos a tornar-les a presentar en el Ple de febrer, cosa que hem fet ja, i davant la qual esperem recaptar la plena unanimitat del Ple municipal. Perquè entenem que davant a magnitud dels deliectes contre les arques públiques valencianes, és a dir contra la ciutadania, és imprescindible pronciar-se i actuar de forma contundent i exemplar.

Estem parlant de delictes greus que la Justícia ja ha qüalificat com frau a l’administració pública, prevaricació administrativa, malversació de caudals públics, trafic d’influències, blanqueig de capitals i mes, tenint en compte molts d’eixos delictes es van fer per mitja de la empresa Imelsa i algunes altres empreses pantalla. Però no sols s’ha destapat la pressumible comissió de delictes, sinò que la trama destapada ha estat qüalificada judicialment com “organització delictiva”, no mers casos personals, com també s’apunta judicialment a la pressumible financiació ilegal del PP durant anys i anys.

No podem obviar que alguns casos de frau a l’administració pública s’han descobert molt a prop nostre i que les administracions locals han presentat ja denuncia en municipis com Massanassa (per impagament de unes pistes de pàdel), València (mossegades en obres a les torres de Quart i Serrans, la mostra del cinema, a la Rambleta, venda de vivendes VPO etc), Pobla Farnals (pistes de pàdel inacabades), Canals i Enguera (per obres de piscines), Miramar, Benirredrà, Beniarjó (per camps de futbol, gespa artificial, etc.) , i molts mes casos…

Però allò que de més prop ens atenys és que la Diputació de València va tindre actuacions al nostre municipi, per via d’IMELSA i potser relacionades, algunes amb costos molt elevats, com ara:

Reforma de l’escola pública infantil Remedios Muntaner que va costar 621.000€, sufragades por Diputació i l’Ajuntament d’Alfafar, segons un conveni signat per les dos administracions. (novembre 2013)
Ampliació del poliesportiu municipal d’Alfafar, que va costar 400.000€ que va fer l’empresa Secopsa (grup) a càrrec de la diputació íntegrament. (setembre 2011) i que ara de nou està en obres…
Asfaltat de la avinguda albufera, que va costar 137.339€ també sufragades per la diputació de València i l’ajuntament d’Alfafar. Adjudicat a l’empresa Pavasal (agost 2011),
i altres mes com ara:
– Curs organitzat pel ajuntament e Imelsa, de “Auxiliars de vivers, jardins i centres de jardineria” a Octubre del 2011
– Treballs de redacció i elaboració de cartes de serveis de qualitat (AENOR)
– Serveis d’assistència a L’ajuntament
I altres actuacions.
Per tot això, des de COMPROMÍS PER ALFAFAR hem dut la iniciativa a l’Ajuntament d’Alfafar de fer una Declaració Política Institucional que deixe clara la voluntat municipal d’exigència de plena transparència, justícia plena i exemplar, càstig als culpables i retorn de tots els capitals públics robats per la trama criminal, però a més també traure de tot espai públic qualsevol referència honorífica als corruptes (com les plaques existents d’inauguració o honor en col•leges del poble)…, i no limitar-se només a mesures declaratives i de rebuig simbòlic, sinò també revisar tota relació econòmica entre l’Ajuntament d’placa Alfonso RusAlfafar i les empreses i persones corruptes, per tal de dictaminar si les operacions s’han dut a terme amb honradesa i netedat en tots els casos o si contràriament en algun cas les arques públiques municipals pogueren haver-se vist perjudicades i robades per la trama criminal, una revisió feta pel totes les forces polítiques d’Alfafar i que ha de contemplar totes les factures, pagaments, adjudicacions, concursos i demes actuacions per part de la Diputació de València que era governada per persones corruptes del Partit Popular.
Perquè volem i hem de saber si els diners pagats corresponen realment a les obres o actuacions contractades i les factures no estan unflades o si hi ha hagut mossegades o comissions, com ha passat en altres municipis. Necessitem vore els convenis signats. Si l’adjudicació de les empreses que han fet treballs a Alfafar, han sigut legals i per concurs public i no hi ha hagut prevaricació, o comissions per part d’aquests corruptes en el moment de l’adjudicació. Si l’Ajuntament d’Alfafar ha participat en la decisió de quines empreses farien el treball o s’ha mantingut al marge, tenint en compte que, en alguns casos, ha sufragat una part de la despesa en algunes de aquestes actuacions. Si els cursos i altres assistències tècniques que Imelsa a fet a Alfafar han costat alguns diners, i en el seu cas quants.
Proposem també que s’envie amb la màxima celeritat una copia de tots eixos documents a la Fiscalia per a col•laborar en la seua pròpia investigació, col•laborant amb la justícia i mostrant que totes les forces polítiques del nostre municipi estan unides contra la corrupció, en el cas que es detecte qualsevol irregularitat.
Des de COMPROMÍS PER ALFAFAR, considerem els fets ocorreguts al País Valencià molt greus i pensem que a banda de les sigles de cada partit o de la ideologia ha d’imperar el sentit comú i el Bé públic, sense oblidar que aquest delictes podrien haver suposat delicte contra el nostre Ajuntament i per tant contra els diners de tots.
Convidem a tots a sumar-se a aquesta iniciativa i donar per tant suport a les nostres propostes, que volem siguen propostes de tots