DEMANDA D’INFORMACIÓ AL PLENARI DE L’AJUNTAMENT SOBRE LA SITUACIÓ DE L’ABASTIMENT I QUALITAT DE L’AIGUA AL MUNICIPI D’ALFAFAR

COMPROMÍS PER ALFAFAR, exposa que després de més de set mesos esperant resposta per part de l’Alcaldia i davant de la falta d’informació de l’empresa concessionària de l’aigua pública, Hidraqua, demanem que es tracte en Ple Municipal la falta de informació al ciutadà i als seus representants sobre la qualitat de l’aigua de Alfafar, raó per la qual demanem:
1. Que es facilite a tots els grups municipals una còpia de les anàlisis d’aigua fets durant l’any 2014/15, anàlisis complets, amb tots els paràmetres, tant dels pous Plaça, la Castanyera com de la canalització del poble
2. Que es facilite a Compromís per Alfafar i als altres grups municipals que ho demanen les còpies de les anàlisis d’aigua durant els anys 2010,2011, 2012, 2013, 2014 i 2015, ja que tenim constància de un informe desfavorable del 15 de mars de 2010, per nitrats elevats al pou de la Plaça i a la canalització d’Alfafar, i no sabem ni les accions presses per l’Ajuntament per a resoldre aquest problema, ni la qualitat de l’aigua a partir d’eixa data. D’acord amb el decret llei 140/2003, l’Ajuntament o l’empresa concessionària, han de prendre mesures correctores i informar a la població del risc que comporta beure aigua de l’aixeta. (article 4 RD 140/2003)
3. Que s’informe al Ple si ha hagut durant els últims anys (2010 a 2015) algun cas d’alerta sanitària.
4. Que s’informe al Ple de quines son les mesures a prendre en cas de alerta sanitària per la mala qualitat de l’aigua, i com s’informaria a la població i de l’existència o no d’algun protocol municipal.
5. Que s’informe al Ple de quina responsabilitat té l’empresa concessionària, ja que en el cas d’un excessiu nivell de nitrats o altres components contaminants l’empresa hauria de fer-se càrrec d’eixa despesa i no l’Ajuntament, que va fer una inversió de 468.855’94€ per a millorar el control de l’aigua pública.
6. Volem saber perquè s’ha tardat set mesos en contestar per escrit a les preguntes formulades per Compromís per Alfafar, preguntes que afecten a tota la població, i tracten sobre la salut pública i per tant s’haurien d’haver contestat amb la màxima urgència.
7. Volem saber en que consisteix exactament eixa nova pressa d’aigua que ha costat al municipi 468.855’94€, quina informació donara de l’aigua, quins paràmetres, amb quina rapidesa, i de nou quines mesures correctores es prendran en cas de contaminació de l’aigua.