COMPROMÍS PER ALFAFAR insta al govern municipal i a l’Alcalde Juan Ramón Adsuara a protegir i rehabilitar l’Alqueria del Pí, complint la llei i els compromisos electorals adquirits pel govern municipal del PP

COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC ha presentat hui (15 octubre) per Registre d’Entrada una proposta dirigida a l’Alcalde Juan Ramón Adsuara i l’equip de govern municipal del PP, en la que s’insta a protegir i rehabilitar l’Alqueria del Pí, evitant el seu enderrocament i ruïna per causa de l’abandonament que està patint el que és un Bé de Rellevància Local (B.R.L.) reconegut per la Generailitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alfafar.
COMPROMÍS PER ALFAFAR I EL PARC demana que es posen de manera urgent les mesures necessàries per tal d’evitar un major deteriorament de l’Alqueria del Pi, en la línia de preservar el patrimoni local i potenciar en un futur pròxim la seua completa rehabilització, amb creació d’ocupació local i comunitària, el debat públic sobre el seu ús social i les decisions escaients a través d’un procés de Participació Ciutadana, és a dir el compliment de la legislació vigent en matèria de Patrimoni i dels compromisos adquirits pel govern municipal presidit per Adsuara en el seu programa electoral.
COMPROMÍS, que en les passades setmanes ha tornat a posar damunt la taula, una vegada més, la situació de l’Alqueria del Pí i l’urgència d’una actuació municipal en la línia que proposem, entén que no s’hi val a estes altures de la legislatura apel•lar a accions que durant tres anys no s’han produït, anunciant en premsa inversions sense concretar un pla, i continuant fent bandera de la deixadesa, abocant així l’Alqueria del Pí a una situació cada vegada més precària i pròxima a la ruïna, ni proclamar ara promeses que tres anys de no fer res al respecte deixen sense credibilitat, ni argumentar que la responsabilitat en la deixadesa i abandonament del patrimoni local va molt més enllà de l’actual equip de govern.
A poc més de 8 mesos d’unes eleccions municipals, l’única acció que entenem des de COMPROMÍS és la inmediata pressa de decissions i la posada en marxa d’actuacions municipals que eviten major deteriorament o fins i tot un indesitjat enderrocament de l’Alqueria del Pi, i la convocatòria als agents socials per determinar un pla consensuat de rehabilitació i ús social d’aquest important patrimoni d’Alfafar.